geloof me maar

FIFA en mafia

Thomas Kistner schreef er een boek over, Hij vergeleek da praktijken van de FIFA, de wereldvoetbalorganisatie, met die van mafiose Italiaanse misdaadfamilies. Ik weet het niet, kan de feiten niet controleren. Maar er gebeuren vreemde dingen in dat clubje. Er gaat heel veel geld in om, dat kan. Steeds meer geld, dat kan ook. Er steken met meer dan enige regelmaat verhalen de kop op over omkoping. Qatar krijgt het wereldkampioenschap straks maar is volgens voetbalkenners volkomen ongeschikt voor een dergelijk toernooi vanwege klimatologische omstandigheden. Goksyndicaten nemen het competitieverloop over, en de eenvoudige voetbalsupporter accepteert het allemaal. Nee, liever, negeert het want voetbal is vermaak, is voor hem/ haar het zout in de pap, voedt de nationale trots, kleurt het land. Niet alleen hier maar in de hele wereld.
Ik twijfelde, wilde het misschien niet zien. Ik ben ook maar een gewoon mens.
Maar inmiddels heb ik het bewijs gezien, openlijk en in een paar wedstrijden. De drugsmaffia heeft het toernooi in Brazilië volledig in handen, ze komen er gewoon voor uit! En dat laatste is voor mij volkomen nieuw.
Ze laten de scheidsrechters gewoon, voor iedereen zichtbaar, een wit lijntje leggen. Willekeurig, waar op het veld ze maar willen. En onze jeugd zal het als heel gewoon ervaren. De spelers wisten het al, die snoven er al in de oefenwedstrijden aan.

Advertenties

8 gedachten over “FIFA en mafia”

  1. Pittig stukje. Bij alles waar geld, heel veel geld mee gemoeid is komen geldwolven af. En er circuleerd nogal wat geld rond hé bij voetbal. Je zou bijna gaan vergeten dat het om sport draait, behalve voor de doorsnee mens dan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s