#spaned

code oranje in spanje#spaned, het leest als spannend. Twitterend en voetbal minnend Nederland begrijpt de titel, Spanje Nederland. De wereldkampioen tegen de runner-up, een  wat overdreven term voor de verliezers van de finale van 2010. Een revanche dus? Zo je wilt, alleen je hebt er niets aan. We spelen in Salvador, Brazilië, veroverd op Spanje, terugveroverd door Spanje.  We wonnen de zilvervloot. De laatste vijfhonderd jaar Europese geschiedenis werden erbij gehaald. Onzin natuurlijk.
Het potje begon verschrikkelijk, voor de Nederlandse toeschouwer. De Spanjolen zetten druk vanaf het eerste moment, uitverdedigen is inleveren. De Spanjaarden komen voor, een in mijn ogen ten onrechte verleende strafschop. En verder, nauwelijks een kans aan beide kanten. Maar een geweldige gelijkmaker, een wereldgoal, vlak voor rust.
Dus toch maar vol proberen te houden, op het puntje van de stoel, dat wel.
 
En dan een metamorfose,een Spaans elftal dat er niet meer aan te pas komt. Ik denk terug aan Nederland-Brazilië, vier jaar geleden. slechte eerste helft, overklassen in de tweede. De wereldkampioen vernederd!

Wereldkampioen? Een goede start, valt niet te ontkennen, maar het is gewoon de eerste wedstrijd. Spanje verloor in 2010 zijn eerste wedstrijd en werd wereldkampioen. Niet gek worden, maar er is wel een eerste stap gezet! Woensdag Australië, 18.00 uur. En José jarig, maar we kijken wel even.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 gedachten over “#spaned”

  1. Ondanks dat ik geen voetbalfan ben, vond ik het gisterenavond een feestje. Prachtige doelpunten en dat vijf keer! Ik hoop dat ze dit vertrouwen van en met elkaar houden. En ze verdienen zo wellicht ook het vertrouwen van Holland? Van mij mag de beste club winnen, maar het genieten van deze wedstrijd blijft, wat mij betreft.
    En dan ook nog dit weekend WK hockey vrouwen en mannen tegen Australië.
    Nederland kan trots zijn en niet alleen calm after the storm.
    Gewoon meeleven, hoe dan ook. Meegaan met de flow.

    1. Salvador werd evenwel op de Portugezen veroverd en weer aan hen verloren.. (en weer herveroverd en herverloren zo ging dat in die tijd)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s