Code rood voor Metallica

Ze kwamen uit België, langs het terrein waar in 2011 Pukkelpop zwaar geteisterd werd, één dode, veel gewonden. Paniek, een ravage en een les voor iedereen die  zich met het organiseren van evenementen bezighoudt. Niet de eerste les, niet de laatste.
Rond het middaguur liepen we door het centrum van Schoonhoven, Tweede Pinksterdag is al dertig jaar dé dag van het zilver. Ik sprak even met de voorzitter van het organisatiecomité, vanochtend in alle vroegte, half vier waren ze begonnen met de opbouw van de tenten. In de stromende regen, in een heftig onweer. ‘ Ik hield mijn hart vast, als dat maar goed gaat’, verzuchtte hij en gelukkig ging het goed. En het bleef goed gaan, af en toe wat dreiging maar meer dan een paar verkoelende druppels vielen er niet.
Buienradar wil er nog wel eens naast zitten maar dat Landgraaf en dus het Pinkpopterrein een forse tik mee zou krijgen leek en bleek onvermijdelijk. Natuurlijk, na de lessen uit het verleden zullen er draaiboeken aangepast zijn maar, op alles kun je nooit voorbereid zijn. En ook hier ging gelukkig alles goed. Het publiek baalde van het uitstel maar werd uiteindelijk toch getrakteerd op het feest waar ze hun kaartjes voor betaald hadden. Het concert van Metallica werd het beoogde mooie feestje.
Als organisatie kun je op van alles voorbereid zijn maar je hebt het nooit volledig in de hand.
En die bbq vanwege een verjaardag, het ging gewoon door, we trotseerden ongeveer tien regendruppels en genoten van de zomerse dag.
Maar hier gold dan ook geen code rood!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Code rood voor Metallica”

  1. Wat was het benauwd, redelijk geslapen maar het heeft alleen vannacht geregend. De bouwvakkers zijn alweer volop aan het werk.

  2. Lessen trekken uit het verleden is één ding maar hoe goed je alles ook voorbereidt als moeder natuur er zich komt mee moeien… alala… gelukkig was het dit keer geen erg. ’t Ware natuurlijk beter geweest met goed weer maar ik wil maar zeggen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s