Uncategorized

Colmar,een pareltje

Een aantal jaren terug waren we in Toscane rond Hemelvaart, leuke vakantie, goede herinneringen. Met verbazing zagen we de verbazing toen we vroegen of de bakker op Hemelvaartsdag open was? ‘Waarom niet?’
Zo’n reactie verwacht je niet in een katholiek land maar men viert daar dat feest gewoon niet, gewone werkdag, alles open, niets bijzonders. Hier in de Elzas is het wel een feestdag, de meeste winkels zijn gesloten, de kerkklokken luiden voor de hoogmis en de mensen dragen hun zondagse pak. De Route des Vins is overvol en wij gaan naar Colmar, een prachtig middeleeuwse binnenstad die , anders dan het omliggende gebied, oorlogen en veldslagen bespaard is gebleven. Een door de Tourist Information uitgegeven stadswandeling biedt maar liefst 42 bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard zijn. De achtergrondinformatie halen we uit onze Michelingids. Hier zijn veel winkels gewoon open in de hoop een graantje mee te pikken van de enorme hoeveelheid toeristen die het centrum deze dag bezoeken. Niet alleen de souvenirwinkels maar ook modehuizen, schoenenwinkels et cetera. Er rijdt een toeristentreintje en je kunt ervoor kiezen met een rijtuig langs al dat moois te gaan. We hebben het niet gedaan. Wel hebben we in een fluisterboot een half uurtje gevaren door wat men toch wel fors overdreven Klein Venetië noemt.
image

Tegen het eind van de middag, bijna terug in ons appartement hebben we onze eerste regenbui van deze week gehad. Overdag dan, ’s nachts was er al eerder wat gevallen. Het geplande bezoek aan Haut Koeningsbourg is verplaatst naar vandaag, Freiburg, vlakbij maar in Duitsland schrappen we maar, we komen gewoon tijd te kort.

Advertenties

8 gedachten over “Colmar,een pareltje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s