mijn ervaring

Wijn proeven

image

Onze gîte, ons vakantieverblijf , bevindt zich op de eerste (woonkamer) en tweede (slaapkamers) verdieping. De begane grond is in gebruik als opslagruimte voor wijn. We ‘wonen’ namelijk tijdelijk op een bedrijf dat zich bezighoudt met de beroemde Elzasser wijnen. Het bedrijf heeft elf hectare wijngaard, daarop 40 percelen waarop de diverse druiven groeien. Gisteren hebben we het bedrijf van dichtbij mogen bewonderen en zijn we bijgepraat over wat er zoal omgaat voor de druif als wijn verkocht is en gedronken kan worden.
De wijnen die hier vandaan komen zijn van goede kwaliteit, het bedrijf levert aan huis aan de particulier en verder aan restaurants, voornamelijk in Europa. Bij de supermarkt of Gall en Gall zul je deze kwaliteit niet treffen, te kleinschalig, die bedrijven gaan voor enorme partijen tegen afbraakprijzen. Het is een familiebedrijf, vader, moeder, zoon en dochter runnen het, zowel de wijnbouw, de rijping, botteling als verkoop.
Als tijdelijke bewoners waren we uitgenodigd voor een wijnproeverij, een buitenkansje dat we ons natuurlijk niet lieten ontgaan. Tegen onze vakantiegewoonte in kochten we ons avondmaal in de supermarkt, rijden na de proeverij zou niet verantwoord zijn was de terechte gedachte. We kregen vijftien verschillende wijnen, de een lekkerder dan de ander, en daar dachten we dan weer verschillend over, smaken hè, zo gaat dat. Maar het verschil met wat je gewoonlijk bij de super koopt was duidelijk. We hebben meteen een flesje meegenomen voor bij het avondmaal.
Al met al leuk, leerzaam en lekker!

image

Voor we ons aan al dat lekkers waagden hebben we nog Sélestat bekeken en zijn we in Kintzheim naar een roofvogelshow geweest. Prachtige exemplaren gezien en enorme lelijkerds. Spectaculair vliegwerk maar ook een Egyptische gier die met grote kiezels en eindeloos geduld een ei kraakt om aan zijn voedsel te komen. Ook leuk en leerzaam.

image

Advertenties

11 gedachten over “Wijn proeven”

  1. Aha klinkt welhaast als het soort vakanties die wij doen: goed eten en drinken, wat van de plaatselijke cultuur opsnuiven, een uitstapje naar hier, een showtje bijwonen daar… allé bon voor elk wat wils 🙂 Geniet er nog van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s