Mittelwihr

image
We zitten ruim 600 kilometer van huis,, in Mittelwihr. Vanuit onze gîtes de France kijken we tegen een helling vol wijnranken. We zitten midden in de Elzasser wijnstreek, hebben de laatste kilometers over de Route des Vins gereden.
Het streekproduct, Baeckeoffe, een stoofpotje, in dit geval met eend hebben we ons goed laten smaken. Het glaasje muscatwijn completeerde de eenvoudige doch voedzame maaltijd. Eerlijk gezegd waren we blij dat we niet voor de zuurkoolschotel, een andere specialiteit hier, hadden gekozen. We zagen die schotels passeren, beetje zuurkool, veel bratwurst, bockwurst, spek. Voor ons iets te veel van het goede.
De reis verliep voorspoedig. In totaal zijn we ongeveer zeven en een half uur onderweg geweest, grotendeels (van Roermond tot Strasbourg) over Duitse autobahnen. Cruisecontrol op 130 en lekker doorkachelen, af en toe de benen strekken en niet al te moe aankomen.
Het huisje is comfortabel en redelijk compleet ingericht. Zelfs een magnetron, oven en vaatwasmachine, alleen missen we de waterkoker. Ach, als het erger niet is ….
De weersverwachting voor komende week is goed, droog, zonnetje erbij en niet te warm. Dus kunnen we lekker de boel hier een beetje verkennen.
De taal is een beetje een probleem. Door elkaar, Frans, Duits en Engels. En dus struikel je omdat alle drie de woordenboekjes in je hersenen openstaan en je per abuis nog wel eens een woordje uit het verkeerde boekje pakt.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 thoughts on “Mittelwihr”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s