even serieus

Europees parlement

Vandaag mogen we weer naar de stembus, deze keer voor het Europees parlement (EP). Ik schrijf mogen maar voor mij is het moeten, door mezelf opgelegd moeten. Maar ik vind het deze keer wel extreem lastig om tot een keuze te komen. Goed, de anti-Europapartijen schrap ik. De ongenuanceerde stemmingmakerij negeer ik, Europa biedt ons, Europeanen, meer voor- dan nadelen. De splinters laat ik links liggen, een stem voor bijvoorbeeld Liberaal Democratische Partij (lijst 15), Jezus leeft (16) of ikkiesvooreerlijkeuropa.eu (17) is weggegooid. Dan kan ik beter thuis blijven.Ik verdiep me niet eens in waar ze voor staan, zonde van mijn tijd.
Maar dan de grote puzzel, welke club dan wel. Het stemgedrag in het EP is tamelijk eenduidig. En zijn er al verschillen dan is dat meestal op onderwerpen die voor mij van ondergeschikt belang zijn. Dobbelen dan maar?
Ik kom er nog wel uit. In ieder geval kleur ik een vakje rood. Ik vind het te belangrijk dat de Europese Commissie en de regeringsleiders parlementair gecontroleerd worden. Ook al is de macht van het EP in mijn ogen binnen de EU verkeerd verdeeld. Maar dat is vooral iets dat door die regeringsleiders en hun nationale parlementen moet worden uitgevochten.

Advertenties

6 gedachten over “Europees parlement”

  1. Ik ga zeker ook stemmen. Ik dacht eerst te stemmen op D66 vanwege hun pro-europese standpunten. Blijkt echter dat ze in het EP samen met de VVD verenigd zijn in het blok voor de liberaal democraten en meestal hetzelfde stemmen als de VVD. Of de VVD is veel meer Europa gezind dat Rutte nu wil doen voorkomen of D66 bereikt lang niet altijd wat ze willen. Dus ………………………………

  2. Poehé gaan stemmen… nu is het natuurlijk wel zo dat al wie niet gaat stemmen ongelijk heeft tenslotte moet een niet-stemmer achteraf niet komen zeggen dat het de verkeerde kant opgaat. Zondag zijn wij aan de beurt. Drie verkiezingen maar ’t liefst: op europees niveau, op federaal nieveau en op gemeenschapsniveau… verplicht!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s