Nooit gedacht

Ik duw mijn al behoorlijk gevulde winkelwagentje door de supermarkt. Het boodschappenlijstje is niet door mij gemaakt, de supermarkt niet door mij gekozen. Ik ben een aardige man en als iemand hulp nodig heeft en ik kan die leveren, dan doe ik dat ook. Maar boodschappen doen in een min of meer vreemde winkel is lastig, waar staat dit, waar dat. Boodschappen doen van een ander dan je eigen lijstje biedt nog een tweede handicap, wat zijn pauzekoeken, wat is elitehaver. Enfin, het meeste is gevonden maar zoals altijd wegen de laatste loodjes het zwaarst. De vakkenvullers moeten uitkomst bieden.
‘Hé, Carel, dat is lang geleden!’ En inderdaad, de dame in kwestie, ik heb met onder andere haar een paar jaartjes een aquarelles gevolgd bij de Volksuniversiteit. Maar dat was jaren terug. We kijken samen even terug op de leuke tijd en ik concludeer dat ik alleen nog maar met Liesje samen schilder, de rest is min of meer uit zicht geraakt.
‘Ach ja,’ zeg ik, ‘Liesje en ik zijn getrouwd’.
Dat had ze niet meegekregen maar: ‘Leuk, dus jullie schilderen nu samen aan de keukentafel’.
‘Ho, ho, wel getrouwd, maar niet met elkaar hoor!’ Lachend duw ik mijn karretje naar de vakkenvuller: ‘Weet jij waar ik de elitehaver kan vinden?’ Ook hij gaat eerst bij de Brinta en havermout kijken maar komt uiteindelijk uit bij een bakje gemengde noten.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

10 gedachten over “Nooit gedacht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s