mijn ervaring

Blazen

Soms heb je je dag gewoon niet. Dan zitten de dingen tegen, dan gaat alles net niet zoals je het graag zou willen hebben. Gisteren had ik zo’n dag. Een opkomende verkoudheid, anders dan normaal een middag voor de buis, hangend op de bank. En ’s avonds tijdens een spelletje samba, een gecompliceerde variant op canasta, geen kaart in handen krijgen. Kansloos verloren. Ach, het is maar een spelletje, maar nee, zo zit ik niet in elkaar. Broer zet de overwinning van de dames op facebook waarna er meteen een vraag uit Canada, daar zijn ze nog wel wakker, komt: ‘ Wat is samba?’ En een felicitatie uit Duitsland, ik zal hem overbrengen 😉
Rond middernacht verlieten we Nieuwegein richting Houten, mijn moeder thuisbrengen en dan snel naar huis. Een euforistisch stelletje kwekkende dames in de auto, en ik, enigszins de pest erover in dat het zo slecht liep.
Bij Laagraven reden we een fuik in, alcoholcontrole. Heb je alles gehad en dan ook dat nog. Hou me ten goede, dat er alcoholcontroles plaatsvinden juich ik toe maar alleen als het mij uitkomt. En dat is niet als je tamelijk afgedraaid na middernacht met nog een klein uur rijden voor de boeg een kwartier van je nachtrust geroofd ziet. Bovendien had ik, zoals zo vaak, geen autopapieren bij me.
Gelukkig was dat laatste geen probleem. Met een geforceerde glimlach wens ik de dienders een goedenacht. Laat mijn rijbewijs zien, gun ze de tijd wat controles op hun handcomputertjes uit te laten voeren en zeg voorzichtig dat ik vaak wat moeite met blazen heb in verband met mijn copd.
‘Dat zal dan deze keer wel meevallen’, zei de agent, gezien het gebrek aan sterren en strepen op het uniform kennelijk nog in opleiding. ‘We hebben nieuwe apparatuur en u hoeft maar kort en niet te hard te blazen. En inderdaad, het viel mee! Een fluitje van een cent, ik kreeg een P, wat kennelijk voor prima staat en mocht door. ‘ Nog een goede dienst, heren”, ik trap mijn gaspedaal in en blaas weg. Dat hebben we ook weer gehad. Thuis nog maar even een slaapmutsje genomen, ik vond dat ik hem verdiend had.

Advertenties

4 gedachten over “Blazen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s