Tijd #WOT ’14-17

Het donderdagwoord van deze week is tijd. In mijn beleving een schaars product, ik kom altijd tekort. “Eigen schuld, dikke bult, moet je maar minder hooi op de vork nemen en beter plannen!” , zul je misschien zeggen. Beide argumenten kloppen maar de laatste legt bij mij uiteindelijk de vinger op de zere plek. In ons mooie Nederlands hebben we daar een spreekwoord voor:

Neemt uw tijd te baat, te vroeg is beter dan te laat.

Ik moet, met andere woorden, tijdig beginnen aan een klus(je), het niet aan laten komen op het laatste moment. En zeker niet wanneer ik mede afhankelijk ben van anderen. Ik weet het echt wel, hoor. Maar ja, de praktijk, hè, dat is een ander verhaal.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 thoughts on “Tijd #WOT ’14-17”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s