even serieus

Tweede levensboek

Twee weken geleden ben ik begonnen aan een tweede levensverhaal. We hebben eerst maar even een ruwe tijdlijn geschetst. Dat lijkt handig om zaken later te plaatsen en nu al zie ik hiaten. Onderwerpen te over, ik zal er hier niet over uitweiden in verband met de privacy van de verteller.
Maar welk een toeval, ik zit maandag aan de koffie met gebak vanwege een verjaardag en tegenover me zit een dame die ik nooit eerder gezien heb. Ze vertelt over het levensverhaal van haar vader, een verhaal dat ze aan de hand van zijn herinneringen aan het schrijven is. En ze noemt wat details, zijn leeftijd, de wijk war hij geboren is. Laat dat nu heel erg overeenkomen met de nog summiere informatie die ik van mijn gesprekspartner heb. De twee schelen nog geen twee maanden, zijn in hetzelfde stadsdeel geboren, hebben vergelijkbare ervaringen over het bombarderen van hun stad. En er is nog een saillant detail dat ik voorlopig onbesproken laat. Of die twee elkaar gekend hebben? Zou best kunnen.

Advertenties

6 gedachten over “Tweede levensboek”

  1. Wat grappig dat heb ik helemaal gemist. Heel veel succes met je tweede levensboek. Lijkt me ontzettend leuk om te doen. Wat heerlijk dat jij die gave hebt om zoiets mooi te verwoorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s