even serieus

Sudoku 6-7

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ik een sudoku probeer op te lossen. De uitdaging is gestegen naar niveau 6,7, simpel omdat het niet altijd moet lukken. Want een puzzel oplossen moet een uitdaging blijven. Bij Denksport noemen ze dat ultra en dat is daar genius voorbij. Voor wat het waard is, hoor. Mijn voorzichtige analyse is dat ik dat niveau makkelijk aan kan op een voorwaarde, ik moet niet afgeleid worden. Niet door de omgeving, niet door de gedachten. En, niet onbelangrijk, ik moet de tijd hebben om de puzzel af te maken, niet halverwege moeten stoppen om dan later weer eens verder te gaan. Dat heeft alles te maken met de uitgestippelde oplossingsroute.
De parallel naar de problemen van alledag is duidelijk. Ook daar geldt voor mij dat problemen, complexe situaties op te lossen zijn mits ik de tijd en de rust neem om de mogelijkheden en onmogelijkheden te bezien en verantwoorde keuzes te maken.
En, gaat het ondanks de ideale omstandigheden waarop zo’n puzzel gemaakt wordt toch eens mis dan begin ik toch gewoon aan de volgende!
Oeps, hier gaat de vergelijking niet meer op, gaat het een keer fout dan zit ook ik met de gebakken peren.

image

Advertenties

11 gedachten over “Sudoku 6-7”

  1. .. ik doe er ook iedere dag eentje, om ‘bij de pinken’ te blijven.. Bij level ‘very hard’ (ik speel op mijn tablet) staat dat ik over sommige potjes meer dan twee uur heb gedaan: bij het fout invullen duurt het een poosje voordat ik alles heb gewist en opnieuw kan beginnen. Ondertussen loopt de tijd gewoon door.. Sinds een week heb ik de knop ‘restart game’ gevonden.. Ik dacht dat ik er slimmer van zou worden..

  2. puzzels en spelletjes die niet lukken…jammer dan schouder ophalen en weer verder. Problemen van het leven…ja daar helpt schouder ophalen niet altijd. dus die blijven wel eens malen…..voordat ik kan denken..jammer dan…..het zij zo…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s