Mevrouwtje #WOT ’14-15

Ziehier de opdracht voor de WOT van deze week.
Eigenlijk een volstrekt verkeerd woord, in deze serie dan. Ik heb er niets mee. Ik voel me absoluut niet aangesproken.
“Tja, mevrouwtje, als u dat truttenschuddertje van u de volgende keer nou eens gewoon op één parkeerplekje zet, heeft een ander ook nog wat ruimte!”
Dan gelooft u toch zeker niet dat ik me aangesproken voel en ook maar zal kijken of ik mijn bolide misschien wat slordig geparkeerd heb.
Ach, ik begrijp het best, het klinkt nogal denigrerend. Ik zal het woord ook niet gebruiken, zeg liever jongedame, zeker als de dame in kwestie reeds op enigszins gevorderde leeftijd is. Ik ben immers een heer! En, nee, u hoeft mij niet met jongeheer aan te spreken, dat klinkt zo lullig.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

13 gedachten over “Mevrouwtje #WOT ’14-15”

  1. Je slaagt er in voor de goede verstaander in de laatste zin van dit verhaal voor een ingewijde een naam te noemen………Ja, ja….

  2. Yep, weer wat bijgeleerd… truttenschuddertje 🙂 echt, die moet ik onthouden. Bij mevrouwtje voel ik me ook niet aangesproken, laat staan dat ikzelf iemand zo zou aanspreken en al zeker geen mensen op leeftijd. Komaan, een beetje respect graag… toch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s