Hebban olla vogola…..

De natuur lijkt volkomen in de war. De bongerds langs de Lek, volop bloesem. Lanen die normaal rond Koninginnedag bloemenpracht tonen zijn drie, vier weken eerder al een lust voor het oog. De nestbouw is zo’n beetje op zijn eind, de zomerverblijven zijn klaar en de nieuwe leg kan komen. Zwanen broeden al weken, koeien dansen in de wei.
We ruimen op, onze tuinen worden ontdaan van oud blad en onkruid. De mosvorming op de tegelpaden spuiten we weg. Struiken snoeien we. De groencontainer staat al weken vol als de vuilnisophaler langs komt.
De eerste barbecues zijn al georganiseerd, het leven verplaatst zich van binnen naar buiten. Nog net niet het ontbijt, maar de lunch gebruiken we op het tuinterras. We zien zelfs al muggen en trappen per ongeluk slakkenhuisjes plat, de bewoners overleven het niet. De paddentrek is op gang gekomen, we helpen ze oversteken.
Kortom, het is onverwacht en ongewoon vroeg volop lente, heerlijk toch!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Hebban olla vogola…..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s