even serieus

Lokale politiek

Mijn mening, niet meer dan dat. Maar volgens mij gaan gemeenteverkiezingen over het kiezen van gemeenteraadsleden en daar verwacht je van dat ze het belang voor hun eigen gemeente hoog in het vaandel hebben. Vanuit hun eigen standpunten natuurlijk en terecht. Nee, zegt Den Haag, de landelijke politiek wordt vertaald in de gemeenteraadsverkiezingen. En NOS steunt ze, natuurlijk, want die zijn afhankelijk van de Haagse centjes. Die gemeentelijke vertegenwoordigers van de landelijke partijen hebben hun goed recht maar bepalen hun strategie als het goed is op de noden van hun eigen gemeente. En, wees eerlijk, dat is wel eens in strijd met de landelijke keuzes. Als pak ‘ m beet eenderde van de keizers  dat landelijke beeld begrijpt en anderen op hun argumenten hun keus op landelijke partijen bepaalt dan denk ik dat die Hagenaars maar eens wat moeten inbinden. Het gaat erom dat als Den Haag haar bezuinigingen dumpt bij de gemeentes dan moeten daar de oplossingen gevonden worden. Pleit ik nu voor de plaatselijke partijen? Nee, ik pleit voor kiezen op de onderwerpen die er lokaal om doen en niet op de landelijke standpunten. Maar ja, wie ben ik, ik heb vandaag niets te vertellen. we mogen niet meedoen in verband met een gemeentelijke herindeling. En de kiezer bepaalt, die heeft een steeds kortere termijn in het vizier.

Advertenties

8 gedachten over “Lokale politiek”

  1. De coalitie heeft flink op zijn donder gekregen maar ze gaan gewoon door, ze hebben nog altijd de meerderheid in de tweede kamer en daar wordt uiteindelijk het beleid bepaald. De gemeente moet binnen die kaders werken en kan alleen de accenten wat verschuiven. In Zaanstad is er geen winnaar: 4 partijen op de “eerste” plaats met elk 5 zetels. Gaat dat een evenwichtig beeld geven? We zullen zien.

  2. Me deze keer alleen lokaal beziggehouden. Geen tv gekeken, want dan word ik lichtelijk onpasselijk. Alle gemeenten krijgen de komende jaren een pak werk erbij. Ik wens alle raadsleden wijsheid toe.

  3. Als je denkt dat de politieke figuren,het voor de burger opnemen, dan zit je er flink naast. Alleen als de verkiezingen in beeld zijn beloven ze koeien met gouden horens en als ze eenmaal gekozen zijn zitten ze er alleen voor eigen gewin.

    1. een beetje zuur, John, er zitten best mensen bij die het goede met ons voorhebben of datgene waarvan zij vinden dat dat het goede voor ons is (we hoeven het daar niet mee eens te zijn).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s