SWOS

Mobiliteitsdag op de Oranjeplaats

DSCF2201Toegegeven, het weer werkte geweldig mee en zo was het weer een ontzettend gezellige dag op de Oranjeplaats. De gemeente Schoonhoven (WMO) en de SWOS organiseerden er een mobiliteitsdag. Er was een scootmobieltraining in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN), mankementje aan scootmobiels werden direct verholpen door mensen van de Hartingbank en men kon een fiets met trapondersteuning uitproberen. Beter Horen stond er met een tent en deed gehoortests, kortom, er was weer wat te beleven.
De training bestond in de ochtenduren uit een theorieles waarna de achttien deelnemers en de begeleiders aanschoven aan de dis, een heerlijke hacheeschotel. Daarna werd de groep gesplitst in beginners en gevorderden. De mensen die voor het eerst op een scootmobiel zaten bleven een beetje in de buurt, in de rustige straatjes achter de Oranjeplaats, de gevorderden werden het drukke verkeer ingestuurd onder begeleiding van een instructeur van VVN. Na het afgelegde parcours werden de resultaten doorgesproken. Uiteindelijk behaalde iedere deelnemer het felbegeerde certificaat dat uitgereikt werd door wethouder Marry Holst.
De SWOS zou de SWOS niet zijn als het hele festijn niet gevuld was met hapjes en drankjes en met een gezellig muziekje op de achtergrond.
De middag werd besloten door de officiële kick off van een scootmobielpool. De wethouder ging door het lint, eh, reed over een lint in, je raadt het al, een scootmobiel.
Mensen die daarvoor door het WMO-loket geïndiceerd zijn kunnen een scootmobiel voor een dagje lenen. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen WMO-loket en SWOS. Omdat er meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen waren gaan we kijken of we later de training nog eens kunnen herhalen.

Advertenties

4 gedachten over “Mobiliteitsdag op de Oranjeplaats”

  1. Na ja, het weer mag best es een keertje een handje helpen hé bij dergelijk initiatief. ’t Zou behoorlijk sneu zijn mocht dit in het water gevallen zijn. Dikke pluim voor de initiatiefnemers hoor!

      1. Zeker zal het leerzaam geweest zijn. Ik heb zelf ooit een cliënt gehad met zo’n scootmobiel en die moest binnenshuis tussen een muur en een wandkast in geparkeerd worden. Dat is echt geen sinecure hoor – al helemaal niet voor iemand die geen rijbewijs heeft. Dat parkeren moest ik namelijk doen aangezien hij invalide was en er eerst moest worden afgeholpen en in een rolstoel geplaatst worden voor dat ding op z’n plek kon 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s