Stolwijkse boerenkaas, pittig belegen

scannen0001
Haar werk voor vandaag zit erop, even lekker uitrusten dus maar! Ze vleit zich in het gras, nagenietend van een productieve dag.
De beurt is nu aan de boerin, ze verwerkt de melk in de moderne kaasmakerij.
Maanden later stappen wij op onze fiets en rijden richting Haastrecht, langs de Vlist, een van de mooiste riviertjes in het Hollandse polderlandschap. We stoppen bij de boerderij waar het bordje ‘kaas en boerenijs te koop’ staat.
“Graag een plat stukje pittig belegen van een pond, ongeveer.”
De boerin snijdt de bestelling nadat ze ons eerst een plakje heeft laten proeven. Dat proeven was niet echt nodig, we kennen de kwaliteit van dit prachtige streekproduct. Kom daar maar eens om in de supermarkt.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Stolwijkse boerenkaas, pittig belegen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s