even serieus, mijn ervaring

Bidet

image

We kennen het fenomeen in Nederland eigenlijk niet, voor een bidet moet je naar Frankrijk of Spanje. Wij reinigen de billen met een paar velletjes toiletpapier, zo heeft onze moeder het ons geleerd. Ook als we op vakantie ineens wel een bidet tot onze beschikking hebben. Dat bad gebruiken we hooguit om onze voeten te wassen.
Ik herinner me een sketch van de Spaans-Nederlandse cabaretier Javier de Guzman die zijn verdeelde nationaliteit, nee meer nog identiteit vertaalde in het verschil in billen reinigen.
Om een lang verhaal kort te maken, vanochtend heb ik het bidet hier maar eens gebruikt zoals het bedoeld is door de Franse ontwerpers uit de achttiende eeuw. Verfrissend, moet ik zeggen!

Advertenties

8 gedachten over “Bidet”

  1. In Frankrijk beginnen ze ook behoorlijk uit zwang te raken. Afgelopen jaar heb ik in 14 verschillende hotels en B&B’s overnacht en heb er niet 1 gezien. Deels zal dat komen omdat ik liever een kamer met douche heb dan met een ligbad. En de Douch-WC-Bidet-combi is minder populair dan Bad-WC met Bidet.

  2. Huh, nou eerlijk gezegd ben ik ze de laatste jaren in de hotels waar wij verbleven in Frankrijk ook niet meer tegen gekomen. Schoonmama ja, die had er een… nooit voor iets anders gebruikt dan om haar voeten in te wassen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s