All inclusive

Nee, we boeken alleen maar logies, standaard, het ontbijt maken we zelf wel en het is veel te leuk op zoek te gaan naar het beste lokale eettentje. De hoofdprijs? De laatste dag komen we er terug. We houden van afwisseling.
Vorige week meldde ik dat we ter compensatie van een veel te lange wachttijd alvorens we ons appartement konden betrekken onder meer een gratis etentje in het restaurant van onze accommodatie  kregen aangeboden. En dan zijn we toch Hollanders, hè.
Het was een bijzondere ervaring. Het eten was redelijk tot goed, geen klagen. Het personeel holde door de zaal, de aangeboden gerechten werden constant aangevuld, geen klagen. En ook de gasten liepen constant rond, bordjes vullen. Een en al beweging en dat vonden we eerlijk gezegd wat minder.
Ik moest overigens sterk denken aan de sportdagen van ons bedrijf, vroeger. Die werden steevast afgesloten met een warm en koud buffet. Na het startsein volde een ware run op het uitgestalde voedsel. De fraai opgemaakte schotels werden in no time geruïneerd. De paling en haring was binnen de kortste keren van het aanbod geschrapt.
Ook hier zagen we weer mensen die het voedsel stapelden. De meest vreemde combinaties kwam je op borden tegen, liefst op een grote hoop, hopend dat het er niet af zou vallen.
Sorry, ik heb niets met dit soort maaltijden. Niet vanwege de kwaliteit van het eten, wel vanwege de kwaliteit van een deel der eters.
Straks maar weer lekker ergens à la carte eten in alle rust. Lekker genieten!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “All inclusive”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s