Sportief

image

Het vakantiepark waar we verblijven is opgedeeld in zes pleintjes, plaza’ s zeggen ze hier. Vijf van die pleintjes kom je zo ongeveer in ieder vakantiepark op de Canarische eilanden tegen, in het midden een zwembadje, grillig gevormd en een ondiep bad voor de allerkleinsten. Niet dat pleintje waaraan ons appartement gelegen is. Voor ons ligt een vijfentwintigmeterbad met acht banen, zeven voor de snelle jongens en meisjes, een voor de langzamen. Die laatste is meestal leeg, soms zwemt er een bescheiden iemand die wij snel zouden noemen. Het is druk in dit zwembad. Mannen en vrouwen trekken de hele dag door hun baantjes. Niet altijd dezelfden natuurlijk maar een training van één à anderhalf uur is wel normaal. Soms heeft iemand een begeleider bij zich, meestal werken ze hun schema’s gedisciplineerd en zelfstandig af. Onder hen ook een stel gehandicapten, mannen die een been moeten missen maar in het water niet onderdoen voor de rest. De rolstoel waarin ze komen is een racemodel, ze hebben armen als boomstammen.
Veel van de tijdelijke buren hebben een racefiets staan, een dure, een topmodel. In groepjes vertrekken ze voor tochtjes in de omgeving. Gezien het materiaal en de mensen zal dat in een behoorlijk tempo gaan.
Bij het zwembad hangen spandoeken, Sailfish triathlon, pro.traingtours.
Als we gaan wandelen trekken we onze wandelschoenen aan, sportief als we zijn.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

One thought on “Sportief”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s