50Plus

De fractievoorzitter van 50Plus, Norbert Klein heeft, getuige dit artikel, het licht gezien. Het gaat niet alleen om het veiligstellen van het pensioen voor de ouderen, er is, hoe bestaat het, meer op de wereld. Hij is daar door zijn werk in de Tweede Kamer zomaar zelf achtergekomen! Er zijn ook jongeren, er zijn ook milieuproblemen, Groningen is aan het verzakken. Chapeau, meneer Klein.
Maar hoe bent u eigenlijk in die Tweede Kamer terecht gekomen? Door uw argeloze kiezers te beloven voor hun belangen op te komen, toch? Eh, nee, ik heb zeker niet op uw partij gestemd. Ik heb niets met one itssuepartijen zoals die van u of de Partij voor de Dieren. Ik weet namelijk al lang dat er meer is dan dat ene onderwerp dat u zo dwars zat. En dat de oplossing niet te vinden is zonder te kijken naar allerlei zaken die daarom heen spelen.
U gaat zich nu bemoeien met zaken waar u nooit eerder bij stilstond of die u voorheen niet echt belangrijk achtte. Zo lijkt het in ieder geval. U laat u niet leiden door een uitgebalanceerd partijprogramma maar misschien wel door uw boerenverstand. Dat kan tot verrassende standpunten leiden, lijkt me. En wat nog erger is, uw achterban heeft geen idee hoe u over de werkelijk belangrijke onderwerpen denkt en dus gaat stemmen in de kamer. Stelt u eigenbelang boven maatschappelijke noodzaak, of juist andersom. Bent u voor of tegen de euro, voor of tegen de EU? Vindt u milieubeleid verstandig of kunnen we voorlopig nog wel een paar jaar aanrommelen?
“Dat hadden die kiezers dan maar moeten bedenken’ zegt u dan. Tja, ik vind dat maarmakkelijk.
Enfin, we zullen maar denken dat een land de politici krijgt die het verdiend. En, schrale troost, u bent zeker niet de enige in onze volksvertegenwoordiging die zichzelf heel belangrijk vindt.
Wat mij betreft wordt het hoog tijd dat er een fatsoenlijk kiesdrempel komt om in ieder geval van die one issuepartijen af te komen. En dan ook maar niet meer toestaan die einzelgangers die uit hun partij gestapt zijn in de kamer langer te handhaven.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “50Plus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s