even serieus, SWOS

Toetje

Ik ben geen toetjesmens, dat wil zeggen in ieder geval niet in voor al die zoete nagerechtjes. Een bakje yoghurt zonder toevoeging, akkoord, een kaasplankje, prima. Oh, met een compleet diner eet ik wel gezellig mee, hoor, maar ik kies net zo lief een koffie met een likeurtje na een etentje buiten de deur.
Gisteren hadden we met de culinaire kookclub een klusje, inclusief die voor ons zelf, voor 24 mensen iets feestelijks op tafel zetten. Geslaagd? Natuurlijk. Een heerlijk menuutje en een paar enthousiaste mannen, als de ingrediënten er zijn kan er niets fout gaan.
(Nee, ik heb het even niet over de St. Jacobsschelpen die wel op het geprinte menu stonden maar niet op het boodschappenlijstje waren doorgehaald, dat probleem was snel opgelost.)
Voor het eerst, en ik kook toch al jaren, was het aan mij het nagerecht te verzorgen. Stoofpeertjes, een mousse van room, Tia Maria en witte chocolade en cranberry’s. Smullen! Het hele diner was trouwens een succes, niet alleen vanwege de voortreffelijke gerechten maar ook omdat het erg gezellig was.
Al met al waren we, dat wil zeggen de keukenbrigade, van 15.00 tot 23.00 uur in touw. Wil je geloven dat ik wel aan mijn bedje toe was?

Advertenties

6 gedachten over “Toetje”

  1. Het was zeker gezellig en ook erg lekker. De culinaire kookclub heeft haar visitekaartje smaakvol en uitstekend verzorgd afgegeven. Bedankt voor alle inspanningen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s