Insomnia

Insomnia, slapeloosheid.
Maar ook de nieuwe opdracht van LetterRijn, schrijf een kort verhaal in de stijl van thriller- en horrorschrijver Edgar Allan Poe. Een opdracht die inmiddels in een traditie past. Want uit eerdere uitgevoerde opdrachten werden de bundels Verhalen van de straat, Adrenaline, het Keerpunt en In de voetsporen van de meester samengesteld, stuk voor stuk juweeltjes door hun veelzijdigheid.
Het is de bedoeling de lezer slapeloze nachten te bezorgen.
Een mogelijk onbedoeld bijverschijnsel is dat deze schrijver er al een slechte nacht op heeft zitten. Vier, vijf verhalen vochten om nadere uitwerking. Vier, vijf verhalen gingen door elkaar lopen, vier, vijf verhalen vormden samen een enorme nachtelijke chaos in mijn hoofd. En nu zit ik gapend achter mijn toetsenbord.
Die slaap haal ik wel in, ik lijd niet aan insomnie. En er zal uiteindelijk best een verhaal uitkomen. Ik heb me immers prijswinnend eerder op dit genre gestort.

Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Insomnia”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s