even serieus

Geen Kerstverhaal

Ze komt uit de Hoorn van Afrika. Haar land is verscheurd door onderlinge strijd en zij is een van de velen die een bloedbad wisten te ontvluchten. Uiteindelijk kwam ze in Nederland terecht. Haar man en kinderen wisten ook weg te komen maar bleven in Afrika, werden tegengehouden, mochten Europa niet in.
Het moet een hel voor haar geweest zijn maar ze ging de strijd aan en kreeg het na jaren vechten voor elkaar dat haar vier kinderen hier mochten komen. Haar man nog steeds niet maar in ieder geval haar kroost.
Via de woningbouw kreeg ze een woning toegewezen, groot genoeg maar kaal en leeg. Via wat oproepen in de social media kwam er gelukkig snel hulp. Wie heeft er een bed over, een matras? Wie kan bedlinnen leveren en gordijnen? Alles is welkom, niets had ze dan de paar meubeltjes die haar oude appartement sierden. Vanuit het hele land kwamen spulletjes en spullen. Er was een aannemer die in het weekend zijn busje beschikbaar stelde om de grote stukken op te halen. En haar huis kon ingericht worden.
De kinderen gaan naar school. Zij doet vrijwilligerswerk en werkt hard aan haar kennis van de Nederlandse taal. Ondertussen hopen ze ook papa deze kant op te kunnen halen.
Voor zo’n verhaal heb je toch geen Kerstmis nodig, dit kan gewoon het hele jaar door.

Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

6 gedachten over “Geen Kerstverhaal”

  1. Ik vind het ook te gek voor woorden dat we hier alleen rondom Kerst aandacht aan besteden. Het is al erg dat we als mensheid maar niet verder evolueren dat oorlog e.d. nog steeds een vast onderdeel is, maar we zouden het hele jaar bezig moeten zijn om mensen hulp en onderdak te bieden die het hard nodig hebben.

  2. Inderdaad ja, het hoeft niet alleen rond Kerst… jammer genoeg denkt niet iedereen er zo over en worden sommigen enkel warm gemaakt voor het leed van anderen als er grote evenementen aan te pas komen – zoals er wel meerdere zijn dezer dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s