#50books, vraag 50 en 51

Welke vraag zou je zelf als eerste stellen mocht je het stokje van #50books overnemen?

Laat ik beginnen met Peter Pellenaars te bedanken voor dit prachtige initiatief. Ik heb vanaf het begin meegedaan, slechts een enkele keer moeten verzaken. En dat had dan een reden. Ik heb niet alleen de meeste vragen beantwoord maar ook veel van de andere reacties meegenomen en opgestoken. Ik heb er gewoon van genoten! Het was een prachtig project!

En dan wat de vraag betreft: Vooropgesteld, ik ga me niet als opvolger opwerpen. De vrijheid die me bij mijn vroegpensionering is geboden is me te lief. Een verplichting als deze aangaan past niet meer in mijn agenda.

Toch wil ik graag een vraag achterlaten, een vraag die ik hier ook zelf zal beantwoorden. Vraag 51:

Welk boek of welke schrijver zou jij als eerste ter hand nemen als je kinderen een verhaal mocht vertellen?

Ik ben er heilig van overtuigd dat veel lezers die geweldige hobby hebben overgehouden uit hun kindertijd, uit de tijd dat ze nog niet of nauwelijks bij machte waren zelf te lezen. En ik vind lezen belangrijk, ook in deze tijd. Lezen om kennis op te doen, lezen om te leren begrijpen, lezen om de taal en het spel met die taal te leren. Maar ook lezen voor de lol, voor de ontspanning, om eens heerlijk te kunnen lachen.

Ik ben bij onze kinderen begonnen met de boekjes van Dick Bruna en ik ken veel van de rijmpjes nog uit mijn hoofd. Toch zou dat niet mijn antwoord zijn. Ook niet de serie van De Kameleon al genoten de jongens van de spannende avonturen. Nee, ik zou boeken nemen van Roald Dahl zoals de GVR en Matilda, de Heksen of de Reuzenperzik. En al die andere geweldige verhalen.

Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

14 gedachten over “#50books, vraag 50 en 51”

  1. Ik zou denk ik het boekje van Godfried Bomans kiezen: Erik Pinksterblom die droomt dat hij in het insectenland terecht komt en daar allerlei avonturen beleeft. Geweldig!

    Jan

  2. Leuke vraag Carel en ik moest meteen denken aan het boek: “Alleen op de wereld” maar ik denk niet dat ik dat ga voorlezen. Tegen die tijd als het nodig is ga ik me lekker verdiepen in alle nieuwe boeken die er dan zijn.

  3. Ik heb mijn kinderen al verhalen verteld en voorgelezen. Boeken waar zij, maar ook ik erg veel plezier van hebben gehad zijn de KIkker-boeken van Max Velthuis. Mooie verhalen over vriendschap, avonturen, vreemde dieren, enz enz enz. Mooi, leuk, ontroerend. Ook prachtige tekeningen. Ik kijk ze zelf nog wel in, nu de oudsten de deur uit zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s