Verderfelijk populisme

Wordt het niet eens tijd wetgeving tegen populisme te maken? Lastige vraag, is niet bijna iedere politicus bezig met dit verderfelijk tijdbedrijf? Worden besluiten niet maar al te vaak genomen omdat dat beter is voor de partij of voor het eigen hachie? Maar er zijn grenzen, in mijn ogen dan toch in ieder geval.
Een Janmaat met zijn Centrumpartij, een Glimmerveen, ze kregen geen poot aan de grond. Uitsluiting op basis van artikel 1 van onze grondwet was absoluut niet bespreekbaar. Geen discriminatie op grond van ras, geslacht, godsdienst, geaardheid, wat dan ook.
En nu, en al langer, zitten we opgescheept met politici die menen dat ze zich alles kunnen permitteren. Die naties kunnen beledigen door hun vlag te misbruiken, die, erger, mensen menen te moeten wijzen om de misdadigheid van het geloof dat ze van kinds af hebben meegekregen.
We zijn slechts in staat dit soort uitingen walgelijk te noemen en de wereld draait weer door. DWDD, geen tijd voor verdere aandacht.

Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Verderfelijk populisme”

      1. .. ik snap niet dat er zoveel mensen zijn die hem serieus nemen.. Ik wil het gewoon niet begrijpen. Hij brengt ‘ons’ niet dichter bij elkaar, maakt het gat alleen maar groter..

  1. Ik zie het gebeuren en snap er niets van. Heb laats een documentaire gezien over de CD en hoe daar mee werd omgegaan. Nu zie ik de partij van Wilders en zie dat hier nauwelijks iets tegen wordt ondernomen. Het schouderophalen en wegkijken…..gevaarlijke ontwikkeling die mij alles behalve vrolijk maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s