even serieus

Heerlijk hilarisch Hitchcock

Terwijl de echte thriller van die avond zich in de Amsterdam Arena afspeelde zaten wij in de Goudse Schouwburg. Toen wij rond kwart voor acht aankwamen was een deel van de stoep met roodwit politielint afgezet en was in krijt de vorm van een lichaam afgetekend. Hier was duidelijk iets vreselijks gebeurd, waarschijnlijk een moord. Maar we kwamen voor een heerlijk avondje schouwburg en lieten met plezier de zorgen over aan de ongetwijfeld kundige rechercheurs. We namen plaats op de ons aangewezen rij tien, de stoelen 29 en 30. Voor ons zitten twee hofgenoten, ‘had dat gezegd dan had je mee kunnen rijden’.
We werden getrakteerd op een hilarisch stuk. Mager qua verhaal maar dat was helemaal niet erg. Het was een hommage aan de master of suspense, Alfred Hitchcock. In het stuk zaten elementen uit alle 53 films die hij ooit maakte. Het zal, ik ken ze niet allemaal. Maar ik heb er in een grijs verleden diverse gezien waaronder Birds, Psycho en The man who knew too mutch. Ik herkende veel, fragmenten maar ook namen, zonder ze altijd goed te kunnen plaatsen. Het stuk werd gespeeld door vijf acteurs, een voor de hoofdrol en vier voor de vele bijrollen. Tweeëndertig verkleedpartijen bleken er nodig om die bijrollen over te brengen. Decorwisselingen gebeurden deels door het projecteren van foto- en filmbeelden en verder met eenvoudige maar doeltreffend ingezette hulpmiddelen. Op een bijzonder creatieve manier werd het decor benut. De timing was perfect. En het verhaal ging steeds meer op de lachspieren werken. Zoals het in ijltempo hervertellen van het hele verhaal tot dan toe, inclusief het tonen van de ingekorte sketches, een soort versneld afdraaien van de film.
Een groot compliment aan het Thriller Theater dat ons met De man die het wist(voel je hem) ons een geweldige avond bezorgde.
Thuisgekomen kon ik nog net het zinderende slot van die avond meebeleven, Ajax won uiteindelijk met tien tegen elf en met twee tegen een van het grote Barcelona.

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

9 gedachten over “Heerlijk hilarisch Hitchcock”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s