Alle dagen bloggen

Gisteren postte ik met plezier een verhaal, gezogen uit mijn duim. Niet alleen mijn plezier, menig lezer reageerde met een applausje, dank hiervoor. Ik doe dat te weinig, die fictie schrijven, denk ik. Vroeger ging me dat gemakkelijker af, kijk maar in de categorie mijn duim, het witte huis, een moordgoser. Is mijn fantasie dan opgedroogd? Geenszins! Maar zo’n verhaal kost meer tijd, meer energie dan ik beschikbaar heb. Mezelf opgelegd, ik weet het, maar iedere dag bloggen vergt tijd en die gaat van het schrijven van verhalen af. Tel daarbij op de tijd die ik wil besteden aan schilderen en die ik moet besteden aan werk en sociale contacten en de dag is snel gevuld. Dus wordt het dilemma, ieder dag bloggen of af en toe een dagje overslaan en een uitgebreider verhaal publiceren. Ik ga er maar eens een nachtje over slapen. Oh, en input is natuurlijk wenselijk, zowel bij deze keuze als wanneer het over een verhaal gaat. Die van gisteren was simpel: schrijf een verhaal over een stalkende vrouw, volgende week volgt er een die past binnen een themafeestje. Roept U maar!

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 thoughts on “Alle dagen bloggen”

  1. Ik zou het gewoon afwisselen. Iedere dag bloggen wanneer de inspiratie voor fictie verhalen wegblijft, en een dagje overslaan wanneer er iets ‘groters’ geschreven moet worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s