#50books, vraag 44

Welk boek heeft je onlangs nog hardop aan het lachen gebracht?

Ik ben niet zo snel van de harde lach, meer van de glimlach en de pretoogjes. Geen gebulder met de onvermijdelijk volgende vraag “Wat was er zo leuk?”, dan moet ik het nog uit gaan leggen ook.
Ik heb best wel een sterk ontwikkeld gevoel voor humor maar dan meer die subtiele, zeg Engelse humor. En dus heb ik van veel verhalen van mannen als Bomans, Carmiggelt en Bril enorm kunnen genieten. Maar de vraag kent ook het woordje onlangs en dat zou al te ruim genomen zijn wanneer ik iets van deze heren zou hebben genoten.
Onlangs, de afgelopen dagen heb ik nog met een glimlach van oor tot oor het manuscript van De Franse Dochter doorgenomen. Geestig geschreven, geweldige wendingen en volstrekt onvoorspelbaar verhaal. Maar dat mag ik natuurlijk ook niet noemen, het is immers nog geen boek. Maar mocht het er ooit van komen, van harte aanbevolen.

Oké dan, Tot hier en niet verder van Adriaan Bontebal, de Carmiggelt van de kraakbeweging. Af en toe hilarisch, een absolute aanrader!

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “#50books, vraag 44”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s