Scherp #WOT ’13-45

Scherp is het woord van deze week, scherp in de zin van puntig, direct, to the point. Snel en snedig ook. Ik kan dat zijn maar zeker niet altijd. Het vergt concentratie en helderheid, zeker in besprekingen. In die situaties kan het een gesprek levendig houden, er kan een spanning doorbroken worden of juist opgebouwd.
Bij het geschreven woord is er meer tijd voor. Maar ik vind het niet altijd nodig, zeker ook niet altijd nuttig. En daarmee is dan meteen gezegd, soms wel. Dan kan een scherpe beschrijving iemand tot nadenken zetten, dan kan de wending ook tot een twist, een onverwachte benadering leiden. Het is maar welk effect er beoogd wordt. Ik gebruik het dus, liefst te pas!

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Scherp #WOT ’13-45”

  1. Scherp heeft bij mij een beetje negatieve bijklank. Iemand die scherp is, gaat vaak aan iemands gevoelens voorbij. Maar je kunt het ook anders opvatten zoals jij doet. Ik wilde alleen zeggen dat als ik iemand scherp noem dan………….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s