De Franse Dochter

scannen0003 In de Hyvestijd, al weer een paar jaar geleden, schreef ik samen met Nils Schrijvers en Jolka de Jong een feuilleton. Het verhaal is indertijd veel gelezen en enthousiaste reacties getuigen ervan dat dat het nodige plezier heeft opgeleverd. Het is dan ook een fantastisch verhaal met steeds weer verrassende wendingen.
Al vroeg vroegen we ons af of we het verhaal niet in boekvorm uit moesten laten geven en, om er maar alvast wat beweging in te krijgen, Nils zocht en vond een redactrice die letterlijk de rode pen ter hand nam. En nu zit ik met tachtig A-viertjes met correcties die omgezet moeten worden in een digitaal bestand. Dat wil zeggen, de tweede helft, ik kan melden dat de eerste helft reeds bewerkt is.
De volgende stap is het zoeken naar een uitgever die dit geweldige verhaal inclusief de filmrechten wil overnemen. Dus, hoewel het feuilleton afgelopen is kleeft er nog een wordt vervolgd aan.

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “De Franse Dochter”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s