even serieus

Dag Hyves

Eerlijk gezegd zat het er al een tijdje aan te komen, Hyves heeft het niet gered en gaat straks door als een Game-site. Geen social netwerk meer.

Ik was er zelf al jaren weg. Kort nadat TMG de zaak overgenomen had werden er allerlei veranderingen doorgevoerd waar ik niet op zat te wachten. Met name de blogs van mijn netwerkvrienden, de voornaamste reden om me op Hyves te laten zien, verdwenen uit zicht. Dat en mijn natuurlijke weerstand tot alles dat met de Telegraaf te maken heeft (daar zou ik de aardappelschillen nog niet in verpakken voor ze in de vuilcontainer verdwijnen) waren de redenen om dit netwerk te verlaten. Als alternatief vond ik Twitter en Facebook.

Goed, ik ben niet echt rouwig om het verdwijnen van Hyves. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen goede herinneringen aan heb. Ik heb er veel virtuele vrienden en zelfs wat echte vrienden aan overgehouden. Door dit voor mij toen nieuwe netwerk ben ik verhalen gaan schrijven, ik heb een eigen bundel op de markt gebracht en heb in aan een aantal bundels een bijdrage mogen leveren. Ik heb vertellingen gedaan op boekpresentaties en andere plekken. Allemaal ervaringen dankzij het Hyves van toen.

In het bijzonder, en dan doe ik anderen ongetwijfeld te kort, denk ik met heel veel plezier terug aan twee initiatieven:

 • Het fantasierijk
  Een maandelijkse schrijfopdracht met prachtige opdrachten en nuttige feedback.
 • De feuilletonhyve
  waar ik samen met Jolka en Nils gewerkt heb aan twee fantastische verhalen, De Franse Dochter en De Indische Weduwe.

Mijn blogs van toen had ik al eerder gered, die stonden ook bij het eveneens ter ziele gegane Web-log, de feuilletons zijn nu ook beide gered van een wisse dood. Misschien worden ze ooit nog eens in boekvorm uitgegeven. De reacties op de feuilletons heb ik nog eens teruggelezen, blij dat we er zoveel mensen een plezier mee gedaan hebben.

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

12 gedachten over “Dag Hyves”

 1. Ja, ook vlak na de overname vertrokken. Ik deel je antipathie jegens de Telegraaf en wilde niet dat mijn gegevens in hun handen kwamen. Hyves is bergafwaarts gegaan na de overname. Ik heb mijn blogs van daar echter niet gered. Wel een beetje spijt van.

 2. Ja ook ik heb Hyves vrij kort na de overname verlaten, het werd er steeds stiller en ik werd kriebelig van die homepage. Maar ik heb wel goede herinneringen aan de eerste jaren, inderdaad Fantasierijk en jullie prachtige verhalen waarvan ik mateloos genoten heb. Door Hyves durfde ik zelfs te gaan schrijven voor publiek 😉 Maar aan alles komt een eind en dit zat er al geruime tijd aan te komen.

 3. Ik heb Hyves nog aan gehouden maar zelfs al plaatste ik er nog iets, dan werd er veel minder gereageerd. Van feedback was al bijna geen sprake meer. Het sfeertje was ook weg.
  Aan Facebook moest ik enorm wennen, maar nu zou ik niet meer terug willen naar Hyves, ook al zou het weer opbloeien. Nou ja, dat laatste kan niet meer, ze pakken het aan bij de wortel.
  Maar ik heb er wel goede herinneringen aan, absoluut. Door Hyves ben ik begonnen met schrijven, dat deed ik daarvoor alleen maar voor songteksten van bandjes. Op Facebook is de manier van reageren toch anders…

  1. Hyves bracht mensen met gelijke interesse bij elkaar in groepshyves en toonde soorten posts, zo hoefde je onder blogs slechts te kijken of uit je vriendenkring nog nieuwe blogs verschenen waren. Bij fb moet je dat allemaal zelf maar sorteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s