Het haasje

Thuis kwamen de muren op hem af dus trok hij de wandelschoenen aan voor een stevige wandeling. Zijn blikken dwalen af, de polder in. Het is de zoveelste noodgedwongen vrije dag. Onvoldoende werk, de crisis treft hem zwaar.

Een dode boom heeft de storm overleefd, de buizerd tuurt vanaf zijn vertrouwde hoge plek zijn jachtgebied af. In het veld ontdekt hij een haas, zijn maaltijd voor deze dag. Het is een ongelijke strijd, de sterkste wint per definitie.

De man volgt de roofvogel met zijn ogen en ziet de wrede overrompeling. Hij kijkt omhoog, meent in het zwerk het groengele logo van zijn bank te herkennen. Er loopt een koude rilling over zijn rug, ‘binnenkort ben ook ik het haasje’.
scannen0005

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Het haasje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s