mijn ervaring

Zandstralen

SAM_2323Buienradar meldde dat we het wel zo ongeveer gehad hadden, de zondagse regen. Een blik de tuin in levert me veel beweging op, geen plant staat stil. Het mag dan niet stormen, het waait wel hard hier. En als het hier uit het zuidwesten waait dan is het meestal aan de kust wat erger. En dus besloten we tot een strandwandeling. Zomers gaan we op de slippers en die gaan uit zodra we zand tussen de tenen voelen. Maar nu gingen de wandelschoenen aan, op naar Kijkduin!
Onderweg, zo rond Gouda, viel nog een pittig buitje maar daarna bleef het droog. Beide handen aan het stuur, ik mag niet teveel weg gebruiken.

CAM00198Anders dan zomers kunnen we de auto vlak bij het strand kwijt, anders dan zomers is parkeren bovendien gratis.  We eten een meegenomen krentenbol tussen parkeerplaats en strand. Even later zou dat niet meer kunnen zonder te zandhappen. Ik overdrijf, maar nauwelijks, de zon scheen uitbundig. Niet dat dat de reden is de zonnebril op te houden, zand in de ogen is niet fijn, zeker niet als je lenzen draagt. Eerst zuidwaarts, tegen de wind in tornen. Een gevecht met de elementen om het maar eens pathetisch te zeggen. Af en toe omdraaien, tegen de wind gaan hangen, even bijkomen. En dan weer verder. Er zijn er nog een paar, kitesurfers. Lijkt me niet ongevaarlijk maar ze doen maar. Na een klein half uur keren we om, wind in de rug. Dat gaat makkelijker maar niet makkelijk. Het is als bij afdalen, je loopt al snel jezelf voorbij (als het ware). Even voor Kijkduin verlaten we het strand en nemen een korte rustpauze. Voor mij belangrijk, vooral omdat er ook een klimmetje het duin op was.

Zo ongeveer hetzelfde stuk liepen we over de eerste duinenrij. Jammer, maar te ver weg voor foto of video, ongeveer halverwege zagen we pakweg 15 ruiters langs de kustlijn galopperen, een schitterend gezicht. Ik hoopte dat ze zouden keren zodat ik alsnog een foto kan maken maar ze verdwenen stapvoets buiten zicht de duinen in. Een mens kan niet alles hebben.

Al die mensen die binnen gaan zitten in die tentjes aan de boulevard, wij niet! Lekker de wind in het gezicht, de zon ook en een flesje Affligem dubbel en tripel voor ons. Vasthouden af en toe, als de wind er teveel grip op dreigde te  krijgen. Weer een heerlijke herfstdag!

Ik had eigenlijk iets anders moeten doen, misschien kan dat vandaag tussen de bedrijven door. Maar zo’n kans kun je eenvoudig niet laten lopen.

 Overigens ben ik van mening dat de plus-boodschappenpakketten bij de voedselbank terecht dienen te komen.

Advertenties

8 gedachten over “Zandstralen”

  1. Ah wat een weertje. Nog deze week uit en ik vertrek voor een weekje uitwaaien aan zee… heerlijk, al wordt het naderhand weer bijbenen wat lezen betreft 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s