even serieus

Drie keer schoon genoeg

Gisteren

Zevenendertig jaar getrouwd alweer, waar blijft de tijd. Om het te vieren zijn we gezellig met zijn tweeën naar de sauna in Bleiswijk gegaan. Schoon tot in de poriën, en helemaal rozig ’s avonds thuisgekomen.

Vandaag

De knoop doorgehakt, ik mag dan altijd gezegd hebben dat het valsspelers zijn, die mensen met hun fietsen met trapondersteuning, ik hoor er binnenkort ook bij. Ik heb zo’n fiets gekocht en krijg hem maandag aanstaande geleverd. Niet voor de korte ritjes maar langere afstanden, en zeker in geaccidenteerd terrein gaan me niet makkelijk meer af. En waarom zou je jezelf martelen als het niet nodig is. Ik had er schoon genoeg van.

Roken

Ik heb het gedaan maar ben meer dan twintig jaar geleden gestopt. Lang genoeg om van de longarts alweer een paar jaar geleden te horen dat de longen schoon zijn. Wat hij er toen niet bij vertelde was dat er wel al blijvende schade aangericht was. Mijn COPD is een direct gevolg van dat roken. Maar goed, dat neemt niet weg dat het stoppen een goede stap is geweest. Ik heb er toen veel lucht bijgekregen en, het mag dan achteruit gaan, nog steeds kan ik redelijk veel aan.

Advertenties

19 gedachten over “Drie keer schoon genoeg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s