Naïef, #WOT 13-39

Naïef, het klinkt zo negatief. Kinderlijk eenvoudig reageerde je op een vraag of opmerking, je trapte er in. Dat kan een keer gebeuren, natuurlijk. Je bent niet altijd even alert, ik niet tenminste. En bovendien is degene die je ergens in wil laten trappen vast wel slim genoeg om je in eerste instantie op het verkeerde been te zetten, ik wel tenminste!

Geintje, moet kunnen. Het wordt echter gemeen als je iemand daarmee ergens aan verbindt, bijvoorbeeld door een aankoop te forceren. Zoals het fêteren van oudjes op een dagje uit en ze dan met dekbedden voor kinderbedjes thuis te laten komen. Gelukkig kunnen dat soort misstanden via de huidige colportagewet tijdig worden teruggedraaid. Als je op tijd wakker bent, dan.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Naïef, #WOT 13-39”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s