Stegte silt

gebakkenharingDoor die nostalgische blogjes over mijn eerste buitenlandse vakantie waarin we Scandinavië bezochten kreeg ik ineens trek in stegte silt ofwel gebakken haring in een zoetzure marinade. Deze Deense lekkernij staat daar met de Kerst vaak op tafel maar je kunt hem natuurlijk altijd eten. Dus nu liggen er een paar van die gebakken visjes in een kom de smaak van azijn en suiker op te snuiven.
Ik ga ze niet alleen opeten maar morgen middag samen met wat andere hapjes voorzetten aan de deelnemers aan de barbecue van onze hof. Dat wordt dus weer smikkelen en smullen ;-). Niet verder vertellen, hoor, het moet een verrassing blijven!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Stegte silt”

  1. Ssssssssssssst… 🙂 Ik vind haring best wel lekker maar van zuur houd ik niet ook niet van zoetzuur.Hoewel gebakken, dat moet ik toch echt eens proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s