Lopikerwaard

LekzichtGistermiddag heb ik weer eens heerlijk over de Lekdijk gefietst. Wat een prachtig landschap is dat toch. De rivier staat nu niet hoog, de uiterwaarden staan droog en er grazen schapen. Een ooievaar drijft op de thermiek. In de overloopgebieden zitten complete ganzenkolonies, op het water is het druk, beroepsvaart en spelevaart. Gelukkig is het vrijdag, dus rustig op de dijk. Bij een van de boerderijen staat een bord in de tuin:

Ieder weekend bij mooi weer motorraces op de Lekdijk

Ik neem aan dat het sarcastisch bedoeld is. Bij Jaarsveld verlaat ik de dijk en ga ik west langs Lopik huiswaarts, aan de smalle kant langs de Zevender tot aan de Zilverstad. Behalve de bekende drukte bij het Lopikse zwembad overheerst ook hier de stilte, de rust. Ik hou van dit landschap!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

7 gedachten over “Lopikerwaard”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s