Veiligheid #WOT ’13-34

Niets is zo gevaarlijk als veronderstelde veiligheid. Het ABS-systeem in auto’s leverde betere remmen maar denken dat die beter zijn leidt tot onverantwoord laat remmen, er kan immers niets gebeuren. Alle draconische maatregelen ten spijt lukt het terroristen om steeds weer aanslagen te plegen. Veiligheid bestaat niet, niet voor 100%. We zijn in staat risico’ s te beperken maar creëren daarmee nieuwe risico’s.
Moeten we dat ook wel willen, verregaande veiligheid. Beheersing leidt gemakkelijk tot overheersing (kijk maar naar wat er van de week op Heathrow gebeurde), veiligheid gaat dan ten koste van vrijheid.
Dan maar geen veiligheidsmaatregelen? Nee hoor, beslist niet, maar wel met de achterliggende gedachte dat de wereld nooit in alle opzichten veilig kan zijn.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 thoughts on “Veiligheid #WOT ’13-34”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s