even serieus

De ochtendkrant

image

Het is net acht uur, ik ben er voor mijn doen vroeg bij vandaag. Naast me staat een dampende kop thee en een boterham, belegd met dikke plakken leverworst. Ik heb mijn lenzen ingedaan en de glazen van mijn leesbril schoon gewreven met de punt van mijn pyjamajasje. De NRC Next meldt dat de partner van een journalist van The Guardian door de Britse geheime dienst op Heathrow is vastgehouden onder het mom van verdenking van terroristische activiteiten. Dat hem allerlei informatiedragers zijn afgenomen. Dat ook bij de krant de redactie onder grote druk gezet is en informatiedragers heeft moeten vernietigen. Het gaat om zaken die Edward Snowden heeft gelekt. Ik ben verbaasd over de idiote gedachte dat men met het vernietigen van een van de ongetwijfeld vele, over de hele wereld verspreide, kopieën publicaties denkt te kunnen afstoppen. Ik ben verontwaardigd over de manier waarop het zogenaamde vrije westen met persvrijheid omgaat.
Ik sla de pagina om en lees dat een in maart in Venlo gestolen kunstwerk van Jan Schoonhoven in juni geveild werd bij Sotheby in Londen. Het brengt ruim 200.000 euro op. Te gek voor woorden.
Ik ga op zoek naar nieuws dat me een beetje opvrolijkt. Het blijkt een goed vlinderjaar te zijn, zo goed hebben we het in geen zeventien jaar gehad. Opgelucht klap ik de krant dicht, het is tijd voor een verfrissende douche. Shit, er zit een vosje tussen, die doet niet meer mee.

Advertenties

16 gedachten over “De ochtendkrant”

 1. We hebben de krant wegens bezuinigen al jaren niet meer.
  Eén keer per jaar een paar weken omdat we van de NRC weer een aanbieding krijgen.
  Leuk voor een tijdje, maar ook weer prima als ie weer weg is. Rust.

  1. Toen ik nog werkte hadden we de NRC omdat ik ’s morgens toch geen tijd voor een krant had. Dat is nu anders, ik neem graag even het nieuws door in het eerste uurtje van mijn dag. In het weekend hebben we nog steeds de grote NRC

 2. Heb mijn krant nu alleen op zaterdag. Deels vanwege bezuiniging, deels omdat ik er geen lol meer in had en er iedere vrijdag zes ongelezen kranten lagen. Jouw blog sterkt me in mijn gevoel!

 3. Lees mijn krantje iedere dag van voor naar achter. ..dus ook de artikelen die jij gelezen heb .alleen zonder vosje..och arme w eer een minder.

 4. Een goed vlinderjaar… ja maar zeg, als iedereen begint met een vlindertje dood te meppen… zei ze met gespeelde verontwaardiging… lol 😉

 5. Kranten hebben alleen nog toekomst als ze achtergronden en analyses brengen van het actuele nieuws. NRC en Volkskrant zijn die weg ingeslagen en blijven daarom aantrekkelijk.
  Soms heeft de Volkskrant zelfs de analyse op de voorpagina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s