mijn ervaring

Hangplek

Het hoeft niet eens echt mooi weer te zijn, ze zitten er bijna elke dag. Bij het veer hebben ze hun eigen praathuis, een kleine twintig geleden voor hen neergezet. Ze bespreken er de dingen van de dag en genieten van de bedrijvigheid op het water en rond de veerstoep. Er gebeurt altijd wel wat.
Een van de mannen vertelt (zeker niet voor de eerste keer) over de wethouder die de plek aanbood aan de oudjes van toen, ‘ nu hebben jullie je eigen honk’  had hij gezegd. De man wist het zeker, zijn ouders waren erbij geweest, zijn moeder had zelfs het verslag uit de Rijn en Gouwe bewaard omdat de journalist hun naam vermeld had.
Gisteren zaten ze er weer, op hun eigen hangplek. Twee jonge agenten naderden hen per fiets, keken gewichtig en sommeerden hen de plek vrij te maken, die was bedoeld voor mensen die op de pont wachten. Diezelfde dag nog kreeg de burgervader een brief  op poten van de moeder van onze verteller. De inmiddels  achtentachtigjarige dame sloot een kopie van het genoemde krantenartikel in en eiste excuses. Of die blagen niets beters om handen hadden?

krantenartikel

Advertenties

10 gedachten over “Hangplek”

  1. Vanuit de gemeente mocht ik deze reactie ontvangen:

    Het blijkt dat er sprake is van miscommunicatie, een groot misverstand. Er is geen enkele bedoeling geweest om een oudere bars te sommeren te vertrekken. Een als grapje bedoelde opmerking is kennelijk niet als zodanig overgekomen.

    Uit naspeuringen blijkt dat de heer B. niet heeft gesproken met de GOA, maar met de bikers.De bikers rapporteren het volgende over het voorval:
    Wij maken regelmatig een praatje met ouderen die ergens zitten en zo ook afgelopen weekend met de ouderen die bij het wachtlokaal zaten. Meestal gaat dit gepaard met een grapje (dit begint vaak bij de ouderen) en wij anticiperen daarop. Afgelopen weekend vroeg één van hen: “Zijn we in overtreding, agent?” (Of iets in die lijn) Waarop wij heel luchtig aangaven dat het feitelijk een wachtlokaal is en dat ‘hangen’ niet de bedoeling is. Dit heeft dan met overlast te maken zodat we overlastgevende jeugd kunnen wegsturen. Tevens hebben we duidelijk aangegeven dat dit nu helemaal niet het geval is en dat er niets aan de hand is. We hebben ze in geen geval weggestuurd maar juist een vriendelijke praatje gehouden. Wellicht heeft iemand het niet helemaal goed kunnen duiden…

    Ongerustheid over het wegsturen van ouderen van het praatbankje bij het veer is dus niet nodig Weer een nuttige les in communicatie. Een misverstand blijkt snel geboren. We kunnen natuurlijk geen garanties geven dat er nooit meer misverstanden zullen rijzen, maar dit voorval is voldoende besproken met de toezichthouders om het incident als gesloten te beschouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s