even serieus

De Gummidreef

DomTorenUtrecht is in ieder geval voor enige tijd een toeristische attractie armer, de ramen aan het Zandpad, sinds de bouw van Overvecht waar het hele stratenplan op dreef eindigt ook bekend als de Gummidreef. De constante stroom auto’s, volgens mij meer kijkers dan kopers, die rondjes draaiden op dit weggetje langs de verderop prachtige rivier de Vecht. De gordijntje zijn open, de bootjes leeg.
De hoertjes moesten vertrekken. Ze protesteren nog wel even maar verdwijnen waarschijnlijk van lieverlee in de oncontroleerbare illegaliteit.
Of daarmee het probleem van Utrechts burgervader is opgelost is maar zeer de vraag. Wolfson ageert terecht tegen vrouwenhandel en vrouwenuitbuiting maar kiest volgens mij de verkeerde weg. Hij zou op moeten treden tegen de uitbuiters, de pooiers, maar kiest de verkeerde slachtoffers. Als we niet willen dat de Polen tegen een hongerloon onze asperges steken dan moeten we de frauderende kwekers aanpakken, niet de asperges uit de winkelschappen halen en daarmee de goeden onder de kwaden laten lijden. Wolfson kiest de gemakkelijke weg en oogst ogenschijnlijk resultaat. Net als eerder zijn collega’s in Amsterdam, Deventer en Alkmaar. Registratie blijft vooralsnog uit, in werkelijkheid gaat de uitbuiting buiten ieders zicht gewoon door. Of dacht je dat in Utrecht alleen de Domtoren nog staat?

Advertenties

8 gedachten over “De Gummidreef”

  1. Inderdaad ja, de verkeerde aanpak volgens mij kunnen ze de boel beter legaliseren. Pas dan heb je echt controle. Ze hebben hier in België dezelfde fout gemaakt hoor!
    En hoe serieus ook, bij de laatste zin heb ik toch even moeten lachen. Fijn weekend.
    P.s.: heb je facebook of is dat voorbehouden voor mensen van vlees en bloed 😉

  2. Hahaha…ik zat op dit blokje van jou te wachten! Ben het helemaal met je eens. En buiten dat, ik ben in zekere zin blij dat er prostituees zijn. De legale en vrijwillige dan. Want wij vrouwen zouden het heel wat lastiger hebben met hitsige kerels van ons af te houden als ze niet ergens hun Dom-kaarsje konden laten opbranden… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s