120 woorden, Write on thursday WOT

Ontsnapping #WOT ’13-30

yinyangIk vind het maar een vreemd woord, ontsnappen. Kijk, ontregelen, dat snap ik, dat is wat geregeld is teniet doen. Ontzien begrijp ik ook, ergens niet naar kijken. Of ontraden, iemand iets niet raden. Ontspannen, ook zo’n duidelijk, ergens de spanning vanaf halen. Dus gewoon het tegenovergestelde, wel of niet, yin of yang.
Maar ontsnappen? Ik snap iets niet. Waarom snap ik het dan niet, snapte ik het maar begrijp ik het nu niet meer? Of wil ik het niet meer begrijpen? En als ik ontsnappen niet begrijp, hoe moet het dan moet ontsnapping, dus duidelijk een afgeleide.
Enfin, je snapt het wel, ik wil feitelijk ontsnappen aan deze lastige opdracht. Noem het maar vluchtgedrag, ik kan dat wel begrijpen.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?

Advertenties

11 gedachten over “Ontsnapping #WOT ’13-30”

  1. Met woorden spelen is jou wel toevertrouwd en gaat je goed af daar snap ik nou soms helemaal niks van maar af en toe ergens aan ontsnappen dat doe ik wel heel graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s