Goeroe #WOT ’13-29

Goeroe, typisch zo’n woord dat ontzettend gedevalueerd is. Was het een spiritueel leider en dan bij voorkeur in mystieke oosterse godsdiensten als het Hindoeïsme, tegenwoordig kan iedere coach zich de titel aanmeten.

Sikh’s die veel geld verdienden, de goeroe van de Beatles, Maharishi en Baghwan die veel westerse volgelingen hadden in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Ik heb er niets mee, noch met de oosterse goeroes, noch met die charlatans die zich voor veel geld verhuren.

Zelfs niet met De Goeroe, de stripfiguur die in de zeventiger jaren in onder andere de Telegraaf stond en zijn oorsprong vond in de studio van Marten Toonder, de schepper van Tom Poes en Olivier B. Bommel.

Ik zoek mijn eigen weg.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 thoughts on “Goeroe #WOT ’13-29”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s