Vlam in de pan

Het mag niet gebeuren, olie in de pan warmen en dan weglopen. Maar het gebeurde toch met een behoorlijk steekvlam als gevolg. Gelukkig is er een branddeken bij de hand en is het vuur snel geblust. Maar het stinkt wel even.

Ze kwam uit de keuken terug en vertelde het verhaal, letterlijk in geuren en kleuren. ‘Ruik maar’, zei ze tegen mij, ‘de brandlucht hangt in mijn kleren’. Daarbij trok ze haar t-shirt onder mijn neus met als gevolg dat mij een fraai zicht geboden werd op het niet in de paarse bh verpakte deel van haar mooie borsten. Vreemd eigenlijk dat het raden naar spannender is dan het zien. Ik moest een plaatselijke zwelling beheersen en zij kleurde rood, nee vuurrood. Die consequentie van een binnenbrandje had ze niet voorzien.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

7 thoughts on “Vlam in de pan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s