Tales of the unexpected van #Letterrijn

Mijn trouwe lezers weten het, al een aantal jaar schrijf ik mee in een bundel en ook dit jaar heb ik weer een poging gewaagd. De opdracht was deze keer een verhaal te schrijven dat zou kunnen passen in de serie Tales of the unexpected van Roald Dahl.
Een opdracht die mij niet zo ligt maar ik laat me natuurlijk niet kennen. De tijd was krap voor mij, in dezelfde tijd moest er van alles geschreven worden voor de Stichting SWOS en dan gaat het werkelijk over iets. Maar lees nu niet dat ik me ergens achter wil verschuilen, dat is absoluuut mijn bedoeling niet.

Ik was tamelijk verbaasd toen ik vorige maand hoorde dat mijn verhaal bij de laatste ongeveer 25% zat en op de longlist stond. Afgelopen zaterdag kreeg ik bericht dat het uiteindelijk de bundel niet haalt. Laat ik in ieder geval zeggen dat dat niet unexpected was.

Ik heb groot respect voor de jury die zich door 237 verhalen heen heeft moeten worstelen en er uiteindelijk maar 30 over mocht houden. Een enorme klus moet dat geweest zijn.

En ik ben benieuwd naar die dertig verhalen. Van de schrijvers ken ik er maar drie en dat wil zeggen dat Letterrijn een heel nieuw arsenaal aan schrijvers heeft aangeboord.

Morgen post ik het verhaal dat het niet haalde.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

10 gedachten over “Tales of the unexpected van #Letterrijn”

  1. Toch een uitdaging om mee te doen en het heeft ook weer iets opgeleverd. Daar moet ik even lekker op mijn gemak de tijd voor nemen. Komt nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s