mijn ervaring

Weekoverzicht

Het was voor ons de week van de Drentse fietsvierdaagse. Nu weten wij ook wel dat die pas over een aantal weken op de agenda staat maar wij zijn redelijk eigenwijs, denken dat we zelf wel onze routes uit kunnen stippelen. En, zeker zo belangrijk, hebben geen zin vier dagen lang in colonne door het Drentse land te trappen. We hadden een driedaags arrangement bij van der Valk in Assen, drie halen, twee betalen.
We hebben het Dwingelderveld, het Fochterlooërveen, de Drentse Hooglanden en het Fries/ Drents Wold verkend. Stuk voor stuk prachtige fietstochten. Onderweg kwamen we langs aardappel en korenvelden, weilanden, heide, bos en zandverstuiving. We reden over bospaden, fietspaden, langs vaarten en over stille landwegen. We hoorden en zagen vogels, zwaluwen, merels, rietgors, een sperwer, biddende valkjes. We hoorden de kikkers kwaken in de bospoelen en heidevennen. We zagen (te weinig want te vaak weggemaaid) margrieten, korenbloemen en klaprozen. We zagen konijnen, hazen, eekhoorns, Schotse hooglanders en schapen, veel schapen. Het mooiste want volkomen onverwacht midden op de dag, een reetje vlak voor ons. Ze wilde alleen niet wachten op de foto ;-).

klaprozenhooglanderreedrentboerderij

We hebben twee keer in Assen op de Markt gegeten. Onvoorstelbaar wat een drukte daar op gewone doordeweekse avonden. Crisis, wat is dat? Vooral bij die twee Italianen was het ontzettend druk. Daardoor lange wachttijden maar complimenten voor de jongens en meisjes die liepen te bedienen, doodmoe moeten ze naar huis gaan na zo’n avond. Trouwens, wat heeft Assen met Italië? We hebben er ook heerlijk Italiaans ijs kunnen eten.
We bezochten het gevangenismuseum in Veenhuizen en in hetzelfde dorp de brouwerij van Maallust (ik heb die tripel gedronken, straf biertje, mag je wel zeggen!). En we wilden nog naar Kamp Westerbork maar vlak voor Westerbork kwamen we erachter dat we daar zo’n 14 kilometer geleden min of meer langs gefietst waren, een andere keer dan maar.
Al met al hebben we rond de tweehonderd kilometer gefietst en veel gezien en genoten.

We hebben een heerlijke week gehad, iets meer zon had gekund maar verder bleef er niets te wensen over.

Op de terugweg hebben we in Steenwijk nog wat roggebroden gekocht, die moeten verrukkelijk zijn. Al kun je er wel je gebit op stukbijten, zo zwaar is het. Maar daarover misschien later nog wel eens een blogje!

Advertenties

12 gedachten over “Weekoverzicht”

  1. Heerlijk weer ouderwets een praatje met een plaatje, mijn favorieten. Maar deze keer niet zomaar een praatje maar prachtige beschrijvingen in heel mooi taalgebruik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s