Stilte

image Niet gelukt dus, ik zit nu in mijn stalen kooi, de deur gaat zo dicht en dan wordt het stil om me heen.

Niet dat we dat bij het schrijven van het vorig blogje al wisten maar vandaag bezochten we onder andere het gevangenismuseum in Veenhuizen. Dat sluit dus mooi aan.

Maar de titel van dit blogje slaat niet terug op de stilte die me in de kooi te wachten staat. Eerder op wat we onderweg er naartoe meekregen. Waren we op onze fietstocht van dinsdag nog colonnes fietsers tegengekomen, merendeels leden van de grijze golfbeweging, gisteren was het stil op de Drentse wegen. Een enkele boer die zijn gras maaide, een goed teken want die verwacht geen regen van betekenis. Wat schapen die tegen elkaar liepen te mekkeren. En verder was het stil, op de aardappelvelden, op de heide, in het bos, we hoorden niet veel meer dan onze bandjes, de wind en de vogels. Heerlijk stil.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

15 gedachten over “Stilte”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s