Aardig, #WOT ’13-25

Er zijn aardig wat mogelijkheden om het woordje aardig te benaderen. Dat gaat nooit lukken in 120 woorden, die alleraardigste vorm om blogjes kort maar leesbaar te houden. Ik moet me dan aardig inhouden, de kracht zit hem in de beperking. Gezien de reacties ziet de lezer het dan toch nog als een aardig blogje.
Misschien is aardig vooral beperkend bedoeld, ik wil niet overdrijven. Aardig wat is wel wat maar het kan meer, een aardige vent is het net niet helemaal en als je aardig wat gedronken hebt kom je nog wel thuis maar kun je de auto beter laten staan. Misschien ook wil je alleen maar aardig zijn als je aardig zegt, verdoezel je een minder aardige kwalificatie.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

15 thoughts on “Aardig, #WOT ’13-25”

  1. Ik vertel mijn leerlingen altijd dat ze woorden als aardig, leuk en stom niet mogen gebruiken in hunu boekverslagen. Maar voor jou maak ik een uitzondering: omdat ik zo aardig ben 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s