Geslaagt voor me ijnteksame

Gefeliciteerd, allemaal! Ik hoop dat je niet vals gespeeld hebt, dat zal voor de meesten wel gelden. Ja, ook jij Kevin, ondanks die spellingsfouten die hier in de titel staan. Nee, lezertjes, dit was niet Ahmed, niet Mo, gewoon een oer Hollandse Kevin. Eentje die het van jongs af aan thuis mee gehad moet hebben, een die niet halverwege en na een lastige start ons mooie Nederlands heeft mogen leren.
Nee, Kevin, jij kunt er ook niet veel aan doen. Ze hebben je veel te weinig gecorrigeerd. Wat zeg je, dat woord ken je niet? Dat bedoel ik ook. Verbeterd, begrijp je dat wel? Nee? Hebben ze daar geen moeite voor gedaan?
Vandaag VMBO maar morgen HAVO en Atheneum, het zal iets beter zijn maar goed? Ach, geslaagd, proficiat, hang vlag en tas maar uit!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 thoughts on “Geslaagt voor me ijnteksame”

  1. Op de basisschool van mijn kinderen ging het om het uiten van je mening niet om de spelling. Met bedroevend resultaat dus. Het ergert mij ook. Hoewel ik soms ook wel twijfel aan sommige spellingswijzen: c of k? streepje? hoofdletter? Ik doe nu dagelijks een spellingstest, daar leer ik wel een en ander van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s